Om kontoret
ATV Stavanger gir behandling til voksne som ønsker å slutte å bruke vold mot partner eller barn, og til voksne og barn som har blitt utsatt for vold i nære relasjoner. ATV Stavanger gir hjelp til hele familier der det anses som trygt og hensiktsmessig. Hovedmålet med vår behandling er at volden skal slutte, og at det skal opparbeides trygghet hos alle i familien enten de bor sammen eller hver for seg.
For å få hjelp kan du ta direkte kontakt med oss på telefon. Vi er et spesialisert lavterskeltilbud, og det er ikke nødvendig med henvisning. Når en annen instans allerede hjelper en familie ønsker vi gjerne en skriftlig henvisning (klikk her for henvisningsmal for Barneverntjenesten).
ATV Stavanger ble etablert i 2008 og er finansiert av kommunale midler og Barne- og familiedepartementet. Vi gir behandling til innbyggere i kommunene Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg, Klepp, Strand, Kvitsøy og Time.
Viktig informasjon til innbyggere i Stavanger og Sandnes:
På grunn av mange henvendelser er det kun utøvere av vold i nære relasjoner som kan ta kontakt selv for behandling, eller henvises av andre instanser. I Stavanger kommune kan kommunale instanser henvise klienter utsatt for vold. I Sandnes kommune kan Krisesenter og Barneverntjenesten henvise klienter utsatt for vold. Ønsker du hjelp som utsatt for vold, og er bosatt i Stavanger eller Sandnes, kan vi informere om at Stavanger Krisesenter har et dagtilbud hvor det er mulig å få råd og veiledning. Utsatte for vold i de andre 6 kommunene ATV Stavanger har kontrakt med kan ta kontakt direkte på vår inntakstelefon for behandling hos ATV.
Behandlings- og kurstilbud
Vi tilbyr behandling til
- Voksne som har utøvd vold mot partner/ekspartner eller barn
- Voksne som har blitt utsatt for vold fra partner/ekspartner
- Barn og unge i alderen 5-18 år som har opplevd vold i familien
For voksne som har blitt utsatt for vold fra ekspartner har vi en grense på at bruddet ikke kan være mer enn 3 år tilbake i tid. Denne begrensningen er satt ut ifra at vi har mange som ønsker hjelp hos oss, og vi ikke har kapasitet til å ta imot alle.
Vi tilbyr individualterapi og gruppeterapi. I enkelte familier gjennomføres parsamtaler og/eller familiesamtaler, og vi deltar ofte i samarbeidsmøter med andre instanser. For små barn tilbyr vi leketerapi sammen med hovedomsorgsgiver. Hjelpen og terapiforløpet tilpasses den enkeltes situasjon og historie.
Fra partnervold til partnervalg er et kurs for kvinner som har vært utsatt for partnervold, og som er redd for å inngå i et nytt parforhold. Kurset går over tre ettermiddager og settes opp når vi har 8-10 interesserte. Kurset er åpent for kvinner som ikke har et behandlingstilbud hos oss, mens noen av deltakerne også har behandling. Ønsker du å delta, ta kontakt på ATVs inntakstelefon, eller send en mail til stavanger@atv-stiftelsen.no så vil du bli kontaktet på telefon.
Bryt voldsarven er et kurs for voksne som har vokst opp med vold, og som er redde for hvordan de vil bli påvirket av egen oppvekst når de selv blir foreldre. Kurset er rettet mot de som har tenkt å bli foreldre eller er foreldre til små barn. Kurset går over 12 timer fordelt på tre dager. Her finner du brosjyre. Ønsker du å delta, ta kontakt på ATVs inntakstelefon, eller send en mail til stavanger@atv-stiftelsen.no så vil du bli kontaktet på telefon.
Bryt voldsarven Ung er et kurs for ungdom i alderen 16-24 år som har vokst opp med vold i familien. Mange strever med minner om det de har opplevd, og ved å delta på dette kurset som går over 4 ettermiddager håper vi at unge voksne får noe hjelp til å bearbeide vonde opplevelser. Ønsker du å delta, ta kontakt på ATVs inntakstelefon, eller send en mail til stavanger@atv-stiftelsen.no så vil du bli kontaktet på telefon.
Undervisnings- og veiledningsoppdrag
Gjennom året holder vi mange fagdager i kommunene vi har kontrakt med, og i tillegg mottar vi mange forespørsler om undervisning og veiledning. Har du en forespørsel du ønsker å drøfte, ta kontakt med kontorleder Jannicke Stav på jannicke@atv-stiftelsen.no eller telefon 400 45 432.
Drøftingstid for eksterne instanser
Følger du opp en person/familie du tenker bør få hjelp hos ATV? Hver mandag klokka 10:00-11:30 er psykologspesialist Øystein Solberg tilgjengelig for ansatte i andre hjelpetjenester som ønsker å drøfte henvisninger til ATV.